Microsoft Dynamics 365 - Stora förändringar och förbättringar

Första november lanserade Microsoft Dynamics 365 som i princip ersätter tidigare enskilda program inom Dynamics-området (CRM, NAV och AX).

2016-11-03
Logga Microsft NAV


Kort beskrivning av Dynamics 365

Dynamics 365 kommer i 2 utgåvor, Enterprise som vänder sig till större företag och Business som vänder sig till företag upp till 250 anställda. Den största fördelen är att allt är integrerat och att man väljer licens efter vilken typ av användare man är. 

Utgåvor:

  • Enterprise: De kunder som är intresserade av en större plattform men med mer funktionalitet inom försäljning, marknadsföring, projekthantering, fältservice, eftermarknadshantering samt idag eller i framtiden är intresserade av AX integrerat med ovan kan detta vara rätt nivå. 
  • Business: De kunder som är intresserade av en mindre plattform med grundläggande funktionalitet inom försäljning, marknadsföring, eftermarknad samt idag eller i framtiden är intresserad av NAV integrerat med ovan kan detta vara rätt nivå.

Licensformer:

  • Licensformerna skiljer sig relativt mycket åt och det finns flera olika alternativ för allt från kompletta användare med tillgång till all funktionalitet eller till viss specifik funktionalitet som sälj, marknad, finans (ERP) samt "lätta användare".
  • Prissättning för Enterprise startar vid ca 95 dollar per användare och för Business vid ca 40 dollar per användare. Prissättningen är något komplex och det kräver att man diskuterar detta utifrån respektive företags behovsbild för att hamna rätt.

Övrigt:

  • För befintliga kunder så kommer uppgradering till Dynamics 365 att ske på årsförfallodagen av ert avtal med Microsoft. Detta datum hittar ni i er online miljö och vi hjälper er gärna att förbereda detta. För kund som kör i egen miljö så kan man välja tillfälle.
  • För nya kunder så behöver vi diskutera vilken funktionalitet ni behöver för att kunna ge rätt rekommendation av utgåva beroende på behovsbild men utgångsläget är att det räcker med business för de flesta.

Här är en länk till Microsoft´s engelska hemsida som beskriver plattformen i sin helhet som kan vara intressant att ta del av https://www.microsoft.com/en-us/dynamics365/home.

Har ni ytterligare frågor eller vill veta mer kontakta oss gärna:

Kontaktinformation:

Daniel Evers
+46 (0)708 40 67 00 
daniel.evers@zync.se

Växel: 
+46 (0)10 330 03 20
info@zync.se

Support:
support@zync.se